Bar-tartan, baklänges!

darkness_backavallen

Skenet av Lars pannlampa.

Efter kylan i mellandagarna har det nu töat järnet. I förrgår cyklade jag ner och kollade in löparbanorna på Backavallen (Katrineholm). Då låg ett kompakt snötäcke över tartanen. Igår när Lars och jag kom dit var snön helt borta! Efter ett par inspektionsvarv släckte Lars sin pannlampa och vi vände oss om och körde baklängeslöpning. Han sprang ca 500 m och jag 2 km (6.06, 5.54). De 6 plusgraderna och bara shortsbenen gjorde att det nästan kändes som en sommarnatt. De vita linjerna var lätta att se trots att både bandyrinken och konstgräsplanen var släckta. En fantastisk start på 2015.

Kom på att jag glömt två statistikgrejer från 2014 som jag vill dela med mig av. För det första sprang jag aldrig mindre än 100 km/vecka. Snacka om even-Steven. Och för det andra räknade jag ihop mina löpta baklängeskilometer. 64! :) En droppe i oceanen av 6001 sammanlagt men ändå mer än 1 km i veckan baklänges.

3 kommentarer

 1. Hej – hur var det nu med den gamla klyschan? ”Det finns inga dumma….” var det frågor eller svar som det inte fanns dumma???? Jag har en lite fråga, som av många säkert skulle sorteras in bland korkade frågor!
  Är du beredd??
  Så här: Du skriver om baklängeslöpning. Hur reagerar folk på det? Får du kommentarer?
  Tack för ordet – och lycka till med kilometrarna under 2015!!!

 2. Nu krånglar min dator – eller web-platsen… Hoppas kommentaren nedan gick fram…..

  Hej – hur var det nu med den gamla klyschan? ”Det finns inga dumma….” var det frågor eller svar som det inte fanns dumma???? Jag har en lite fråga, som av många säkert skulle sorteras in bland korkade frågor!
  Är du beredd??
  Så här: Du skriver om baklängeslöpning. Hur reagerar folk på det? Får du kommentarer?
  Tack för ordet – och lycka till med kilometrarna under 2015!!!

  1. Hej Mats! Förlåt för sent svar. Jag var och sprang i värmen på GC när jag fick din kommentar och glömde den bort den!

   Jag får en del kommenterar ang. baklängeslöpningen, de flesta är nyfikna.
   Jogg.se intervjuade mig om det. httpss://raz.nu/lopning/jogg-se/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.