Hej då Spotify – det är inte jag, det är ni.

spot_new_dots

Jag lyssnar inte särskilt mycket på musik numera. Men när jag gör det ska det fungera. Spotify håller helt enkelt inte måttet. Varken desktopvarianten eller mobilappen levererar något som är värt 99 kronor i månaden.

spotify100offline

Det händer ofta att appen möter mig med hånet ”You´re offline”.

Igår var måttet rågat. Jag skulle ner och springa 400-metersvarv på Backavallen och hade tänkt mig musik i öronen. Drog igång appen som protesterar och påstår att jag är ”offline”. Dubbelkollar både wifi och mobilt internet och dessa klockar in på 50 mbit resp. 15 mbit. Allt (utom Spotify) har kontakt med internet. Till slut laddade appen klart men bråkade fortfarande om internet så jag valde en lista jag tidigare sparat för att spela i offlineläge. El altar del Dios desconocido med At the gates började spela för att sedan hacka till var tionde sekund. Jag fick nästan psykbryt men lugnade mig lite och hittade, till min stora lättnad, samma album i Walkman-appen. Där och då bestämde jag mig för att det var slut med Spotify. De få andra gånger jag lyssnar på mobilen är när jag ska göra styrkeövningar hemma. Men den senaste tiden har jag inte orkat bråka med appen så jag drar helt enkelt igång Youtube. Det är både smidigare och snabbare.

spotify_premium_slow_raz

Nu har jag sagt upp prenumerationen och istället börja bygga musikbibliotek på Google Play Music istället. De har just ökat mängden låtar som man kan ladda upp till 50 000. Det lär räcka en stund då jag de senaste åren lagt till max tio album i min musikrotation per år.

googlemusic

Köper jag istället dessa album kommer jag undan billigare än med Spotify Premium. Vad jag har hört har fler liknande problem med både mobilapp och desktop-Spotify. Det verkar inte företaget bry sig ett skit om då det bara blir sämre och sämre. Lättnaden att säga tack och hej är stor. Jag behöver färre stressmoment i mitt liv och ni har varit ett av dom.

 spotify_farewellHEJ DÅ! 

3660 playlist numero 1

I ärlighetens namn har jag inte sprungit med musik i öronen på över 10000(!) km, men jag tänkte för omväxling skull testa med ös i lurarna någon dag framöver. Det är på tiden… Denna rockiga lista får bli testlista.

3660_muzak

Klicka på bilden eller här för att komma till spellistan på Spotify. Glöm inte att klicka på följ!  ;)